Scretarul de stat Gheorghe Cârciu, în vizită în Rep. Moldova: Un pas mare în privința limbii române

Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, a condus delegația DRP într-o o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 3 mai – 4 mai 2023.

„M-am întâlnit cu membri ai Guvernului Republicii Moldova, la Chișinău, într-o primă misiune de a întări relațiile instituționale între Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și ministerele pe care le conduc.

Ne-au primit cu brațele deschise Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, și Secretarul de stat al Guvernului, Adrian Băluțel.

Consider că anul acesta a fost făcut un mare pas în privința limbii române, care a fost adoptată ca limbă de stat în Republica Moldova și noi, împreună, urmează să continuăm pe calea apropierii culturale dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului.

Am profitat de această vizită de lucru pentru a adresa în mod direct invitația pentru copiii moldoveni de a se înscrie în programul nostru ”Tabarele ARC”, unde am rezervat pentru ei 2000 de locuri. De asemenea, așteptăm câți mai mulți cetățeni moldoveni la evenimentele organizate la București cu ocazia sărbătorii Zilei Românilor de Pretutindeni, între 25 și 28 mai.

Mulțumiri Ambasadei României în Republica Moldova care reprezintă un pilon important pentru apărarea intereselor și identității comune ale românilor de peste Prut”, a declarat Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, pe pagina sa de Facebook.

Gheorghe Cârciu s-a întâlnit și cu ÎPS Petru Păduraru, Mitropolit al Basarabiei

“Biserica Ortodoxă Română are un stâlp puternic al credinței noastre strămoșești în persoana ÎPS Petru Păduraru, Mitropolit al Basarabiei.

Alături de limba română, tradiția creștină este liantul care ține împreună românii de pe cele două maluri ale Prutului.Am discutat cu clerul ortodox din Republica Moldova despre ce putem face de la nivelul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru românii de aici, ca frați întru credință, și i-am asigurat de sprijinul meu total”, a declarat demnitarul DRP , aflat în aceste zile într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...