Scrisoarea deschisă a lui Igor Dodon după ce mama sa a fost hărțuită

Avocații lui Igor Dodon au expediat o scrisoare deschisă, adresată șefei Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, în care cer tragerea la răspundere contravențională a tuturor celor care au hărțuit-o pe mama fostului șef de stat, Galina Dodon.

Documentul este semnat de apărătorii Petru Balan și Nicolae Posturusu și a fost trimis inclusiv președintei Maia Sandu, Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, potrivit tv8.

Totodată, avocații condamnă scurgerile de informații și susțin că cei care au huiduit-o pe mama lui Dodon, sunt „special aduși la PA”.

Mama lui Igor Dodon, atacată verbal de o activistă: „Suferă familii întregi din cauza fiului tău. Hoților!”

Scopul adresării noastre nu constă în a scoate în evidență nivelul de moralitate și cultură în societatea noastră, ci faptul că aceste persoane sunt aduse în mod controlat în fața sediului PA, faptul că aceste persoane sunt informate din timp, fiind special aduși la PA”, se arată în documentul publicat.

Mama ex-președintelui, huiduită de o activistă

Avocații cer identificarea și tragerea la răspunderea la răspundere contravențională a tuturor persoanelor care „au comis acte de huliganism în privința mamei fostului președinte Igor Dodon”, dar și tragerea la răspundere penală, precum și inițierea, „conform legii, a procedurilor disciplinare în privința procurorilor și ofițerilor care au divulgat neautorizat datele urmăririi penale în acest caz”.

Mama fostului președinte al Republicii Moldova, Galina Dodon, a fost huiduită de activista Maria Olar, în momentul în care intra la Procuratura Anticorupție. În timp ce urca scările, femeia a fost numită de către activistă „hoață”. La scurt timp, ex-președintele a venit cu o reacție, relatează tv8.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...