Scrisoarea secretă a Reginei. Când avem voie să știm ce conține

O scrisoare secretă scrisă de Regină a fost găsită într-un seif și nu poate fi deschisă decît în 2085! Nici măcar personalul reginei nu știe ce conține.

În afară de instrucțiunile Reginei despre când ar trebui deschisă nu se știe nimic. Scrisoarea se adresează locuitorilor din Sydey și, potrivit indicațiilor clare ale Reginei, ar urma să fie deschisă peste 63 de ani, în 2085, potrivit The Sun.

„Salutări. Într-o zi potrivită aleasă de dumneazvastră, în anul 2085 vă rog să deschideți acest plic și să transmiteți cetățenilor din Sydney mesajul meu către ei”, se arată „pe plic”.

Majestatea Sa a vizitat Australia de 16 ori, prima ei vizită fiind în 1954, la doar doi ani după ce a urcat pe tron. Alți membri ai familiei regale au făcut, de asemenea, vizite în Down Under, cea mai recentă fiind a Prințul William și Kate Middleton, în 2020. Când regina Elisabeta, în vârstă de 27 de ani, a aterizat pe aeroportul din Sydney, a devenit primul monarh care a pus piciorul pe pământul australian.

Tentativă de asasinat

Potrivit rapoartelor din acea vreme, Regina și Ducele de Edinburgh au primit „cel mai tumultuos salut pe care Sydney l-a oferit vreodată unui vizitator”.

În 2009, s-a constatat că în timpul vizitei din 1970 cuplul regal a fost ținta unei tentative de asasinat.

Fostul detectiv Cliff McHardy a spus că „planul nesofisticat” consta în plasarea unui buștean mare de lemn peste șinele de cale ferată, în încercarea de a deraia trenul regal. Trenul a lovit buștenii, dar din fericire a rămas pe șine. Au urmat mai multe vizite în Australia în 1973, 1974 și 1977, când Majestatea Sa a ajutat Australia să sărbătorească etapele importante.

Ultima vizită a Reginei a fost numită „turul ei de adio”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
Foto: Otilia Caloian

Val de amenzi pentru parcări neregulamentare, în Sectorul 2

Peste 3.000 de amenzi, într-o singură lună. Atâtea contravenții au aplicat autoritățile din Sectorul 2 pentru parcări neregulamentare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că...