Scrisorile președintelui J.F. Kennedy către amanta sa suedeză

John F. Kennedy, președintele SUA care a stârnit imaginația multor biografi, avea o pasiune pentru a scrie scrisori. Mai ales scrisori de dragoste, adresată unei iubite suedeze pe care fostul preşedinte american o avea cu numai câteva săptămâni înainte de nunta cu Jacqueline Kennedy.

În scrisorile intime adresate lui Gunilla von Post, o aristocrată pe care JFK a cunoscut-o cu câteva săptămâni înainte de a se căsători cu Jacqueline Bouvier, fostul președinte american descrie timpul petrecut împreună drept „o amintire strălucitoare a vieții mele”, potrivit CNN.

Cele opt pagini provin din colecția personală a familiei Von Post și se așteaptă să fie vândute cu peste 30.000 de dolari. Gunilla Von Post s-a stins din viață în 2011 și, înainte de moartea ei, a scris o carte de memorii despre relația ei cu fostul președinte, intitulată „Love, Jack”.

Schimbul de scrisori dintre cei doi s-a petrecut între 1955 și 1956, înainte de mandatul de președinte al lui Kennedy. La acea vreme, JFK era senator de Massachusetts, iar hârtia pe care erau scrise mesajele au antetul Senatului Statelor Unite ale Americii.

O săptămână minunată

În conținutul scrisorii, viitorul președinte de la acea vreme reflectează asupra escapadei lor romantice din Suedia și se adresează zvonurilor conform cărora von Post urma să se căsătorească, citeaza Antena 3. Într-o altă scrisoare, Kennedy o descrie pe aceasta drept „minunată” și îi spune că este nerăbdător să o vadă. Acesta se semna cu numele de Jack. 

Cei doi s-au întâlnit inițial în 1953 în Cannes, cu doar câteva săptămâni înainte de nunta cu Jacquelin de pe 12 septembrie. După aproximativ doi ani de căsătorie, JFK a plecat alături de von Post într-o excursie romatică. Eforturile lui John F. Kennedy de a pune capăt mariajului lor au fost în zadar din cauza tatălui său, din cauza ambițiilor sale politice, dar și din cauza sensibilității lui Jacqueline, care pierduse o sarcină în 1955. 

Aventura lor a fost consumata in 1955, cand autoarea cărții spune ca „l-a împrumutat” pe Kennedy pentru „o săptămână minunată”, pe care nimeni nu i-o poate lua. Un an mai tarziu, aceasta s-a căsătorit cu altcineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...