Scuze inventate pentru încălcarea interdicției de deplasare: „Am avut declarația în mână, dar am pierdut-o!”

Românii sunt inventivi când vine vorba de găsit scuze pentru încălcarea regulilor. Ca și motivele declarate polițiștilor de cei care au încălcat carantina după ora 23.00, motive pe care Ministerul de Interne le-a publicat pe pagina proprie de Facebook.

Indiferent dacă au fost șoferi, pasageri în mașină sau pietoni, au oferit diverse motive pentru a scăpa de amendă. Spre exemplu, o persoană a declarat că „nu am televizor acasă, merg la prietena mea”.

Sau se întâmplă ca la școală, când îți mănâncă cățelul tema: „am avut declarația în mână, dar n-am fost atent o secundă și am pierdut-o”. Au fost și cazuri când nu s-au întrunit toate condițiile prevăzute de lege: „în declarație scrie să o completez când ies din casă, eu de duminică nu am ajuns acasă”.

Alții doreau doar să mai facă o plimbare: „pe cuvânt că intram în casă, dar mai exact 500 de pași și mă premiază telefonul”. Adevărul este că e păcat să nu te premieze telefonul, chiar dacă nu își dă banii de amendă înapoi.

Se întâmplă uneori și tragedii: „nu vă mint, dom’ne, recunosc… m-a dat afară din casă, ce era să fac?!”. Sau, pur și simplu, „mă credeți că scriu urât?”

Ministerul de Interne reaminteşte însă că motivele justificate pentru care se poate face deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 23.00 – 5.00 sunt:

  • interes profesional;
  • asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
  • achiziţionarea de medicamente;
  • îngrijirea/ însoţirea copilului şi/ sau asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi;
  • deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune perioadei interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deces al unui membru al familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...