Se află deja în spitalele din România: Roboții pentru dezinfectarea saloanelor

Șapte spitale din România au primit roboți pentru a dezinfecta camerele pacienților și a opri răspândirea infecției cu coronavirus. Robotii sunt donați de Comisia Europeană și pot fi folosiți cu ajutorul unei aplicații mobile.

În spitale București, Constanța și Oradea au ajuns 7 roboți care dezinfectează camerele de spital ale pacienților COVID 19, într-un timp foarte scurt, în doar 15 minute. Robotul poate fi folosit de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile. Cu ajutorul luminii ultraviolete, robotii ajută la reducerea si oprirea răspândirii infecției cu coronavirus.

Mult mai sigur pentru personalul medical și pacienți

Pentru că robotul nu folosește dezinfectanți chimici, acesta este mult mai sigur pentru personalul medical și pacienți. Un robot a ajuns si la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București. În total sunt 200 de astfel de roboti platiti care vor ajunge în curând în 22 de alte state membre UE. Și alte spitale din România, care tratează pacienți cu COVID-19, care sunt interesate, pot să se înscrie pe site-ul comisiei europene pentru a primi roboți de dezinfecție, stocul fiind limitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...