Se anunță o „zi fierbinte”: Alegeri parlamentare în Rusia

Cetățenii ruși merg azi la vot, pentru a alege noul Parlament de la Moscova. Astfel, aproximativ 108 milioane de ruşi sunt aşteptaţi la urne pentru alegerea a 450 de deputaţi în Dumă, camera inferioară a Parlamentului rus.

Jumătate dintre ei sunt numiţi prin sistemul de liste cu reprezentare proporţională, iar cealaltă jumătate prin sistemul uninominal, notează AFP.

Scrutinul electoral este considerat foarte important e către unii dintre analiști, pentru că ar fi pentru prima dată când opoziția are șansa să pună probleme serioase partidului Rusia Uită, al președintelui Putin. Acesta pleacă însă cu prima șansă în a obține majoritatea mandatelor. Diviziunile între partidele de opoziție de pe scena politică din Rusia fac ca sarcina obținerii unor victorii punctuale să devină foarte grea, după cum arată The Moscow Times.

Opozantul Aleksei Navalnîi şi aliaţii acestuia au fost excluşi din alegeri prin intimidări, forţări la exil, arestări, interdicţii în instanţă etc. Navalnîi se află în prezent în închisoare, fiind condamnat în baza unui dosar readus la suprafaţă de fiecare data când reprezenta o ameninţare politică pentru Kremlin. Opozantul le-a cerut susţinătorilor săi să voteze „inteligent”, susţinând în fiecare circumscripţie electorală candidatul cel mai bine plasat pentru a-l pune în dificultate pe cel al Rusiei Unite.

Potrivit analiștilor, se așteaptă ca formațiunea Rusia Unită să câştige alegerile.

Mă bazez pe simţul vostru civic de responsabilitate, pe cumpătarea şi patriotismul vostru, pe preocuparea voastră de a alege deputaţi care vor lucra pentru binele şi în numele iubitei noastre Rusii”, a declarat președintele Putin într-o înregistrare video postată în cursul nopţii de miercuri spre joi pe site-ul Kremlinului.

Prin urmare, se anunță o „zi fierbinte” astăzi în Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...