Se anunță ploi în aproape toată țara. Care va fi temperatura maximă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo pentru fiecare regiune din țară.

Potrivit informațiilor, în primele două săptămâni din septembrie vor alterna temperaturile ridicate cu cele mai scăzute decât mediile normale în această perioadă. Meteorologii anunță că va ploua în reprize în aproape toate regiunile țării.

Vremea în Banat

În Banat, pe parcursul primei săptămâni vor fi zile calde, cu temperaturi în jurul celor normale ale perioadei, respectiv maxime în medie de 25…26 de grade ce vor alterna cu perioade răcoroase, când valorile medii diurne nu vor depăşi 20…22 de grade.

Ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 1 septembrie şi temporar în perioada 6 – 9 septembrie, iar în restul timpului va ploua doar pe spaţii mici şi în general slab.

Vremea în Crișana

În Crișana, vreme răcoroasă va fi în intervalul 31 august – 3 septembrie, când în medie vor fi temperaturi maxime de 19…22 de grade şi minime de 7…12 grade. În rest vor fi valori normale pentru această perioadă din an, respectiv 22…25 grade ziua şi 11…13 grade noaptea.

Va ploua pe arii mai extinse în intervalul 31 august – 1 septembrie şi, posibil, după data de 7 septembrie. În celelalte zile ale intervalului de referinţă probabilitatea de ploaie va fi mai redusă.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea va fi relativ rece în perioada 1 – 4 septembrie, când media regională a maximelor termice va fi de 18…21 de grade, iar a minimelor de 7…10 grade, cu valori chiar mai mici în depresiuni.

În perioada 31 august – 1 septembrie va ploua pe arii relativ extinse, în general moderat cantitativ, iar probabilitatea de ploaie va creşte din nou după data de 6 septembrie.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, în perioada 31 august – 3 septembrie vremea va fi mai rece decât ar fi normal, astfel că, în medie, vor fi maxime termice de 18…20 de grade şi minime de 7…10 grade.

Va ploua pe arii extinse, în general moderat cantitativ, în intervalul 31 august – 2 septembrie şi din nou între 7 şi 9 septembrie, iar în celelalte zile probabilitatea de ploaie va fi mai redusă.

Vremea în Moldova

În Moldova în perioada 1 – 4 septembrie şi în jurul datei de 7 septembrie vremea va fi răcoroasă, astfel că, în medie, valorile diurne vor fi de 17…20 de grade, iar cele nocturne de 8…12 grade. În celelalte zile ale intervalului de prognoză temperaturile vor fi în jurul mediilor multianuale specifice, iar în sudul regiunii chiar mai ridicate decât cele normale, astfel că vor fi maxime de 21…26 de grade şi minime de 11…14 grade.

În jurul datei de 1 septembrie va ploua pe arii relativ extinse, iar în restul timpului ploi locale se vor semnala cu probabilitate mai mare în nordul regiunii şi cu precădere după data de 6 septembrie.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi caldă în zilele de 31 august şi 1 septembrie, cu temperaturi maxime de 26…28 de grade şi minime de 15…19 grade, iar o răcorire se va resimţi în perioada 2 – 4 septembrie, când ziua vor fi 21…23 de grade, iar noaptea 11…16 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, ploi în general slabe fiind posibile doar pe suprafeţe mici în după-amiaza zilei de 1 septembrie şi posibil în perioada 6- 7 septembrie.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, în perioada 2-3 septembrie, cu precădere în nordul regiunii, va fi o vreme mai răcoroasă, cu valori ale temperaturii aerului de 20…24 de grade ziua şi 7…13 grade noaptea.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi de scurtă durată fiind pe arii restrânse, mai ales la deal, în jurul datei de 1 septembrie şi posibil în perioada 6 – 8 septembrie.

Vremea în Oltenia

În Oltenia în majoritatea zilelor vremea va fi caldă, cu valori termice peste mediile multianuale, astfel că, în medie, vor fi maxime de 25…28 de grade şi minime de 12…16 grade.

Va ploua pe arii restrânse, în zona deluroasă, în jurul datei de 1 septembrie şi posibil în perioada 6 – 7 septembrie, dar în ansamblu regimul pluviometric va fi deficitar pe tot pacursul intervalului de referinţă.

Vremea la munte

La munte vremea va fi uşor mai rece decât normal în perioada 1-3 septembrie, când vor fi, în medie, temperaturi maxime de 6…16 grade şi minime de 3…8 grade, cu valori negative la peste 1.700 de metri altitudine.

Aversele vor fi frecvente în perioada 31 august – 2 septembrie, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată între 6 şi 8 septembrie. În restul zilelor din interval va ploua pe arii mai restrânse şi în general slab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...