Se caută un rege sau o regină. Pentru zece ani!

Dacă vreți să fugiți de lume, de aglomerație, de toate problemele cotidianului stringent, există o alternativă. E drept, nu pentru o armată de oameni, ci, cum ar veni, mai pe persoană fizică, așa. Pe Insula Piel, teritoriu aflat în jurisdicția Regatului Unit, se caută un rege.

Sau regină, chiar nu are importanță. Doar că, fără suita de rege sau regină. Altfel spus, se caută manager pentru pub-ul Ship Inn, un local vechi de mai bine de 200 de ani de pe insulă.

Cel mai potrivit candidat va fi numit Regele sau Regina insulei. Alesul va fi încoronat pe un tron vechi de sute de ani, va primi o sabie ruginită, iar titulatura îi va fi udată cu câteva găleți de bere, care, desigur, nu se beau, i se toarnă regelui în cap. După acest ritual, de-o vechime cu pub-ul, regele trebuie să deschidă punga sau vistieria și să cumpere băuturi pentru toată lumea prezentă la ceremonie.

Anuntul de recrutare a unui rege este făcut de autoritățile locale din Cumbria și este unul foarte serios, deși pare o joacă. Un punct de căpătâi al anunțului este faptul că regele ales va primi o casă.

Contractul de administrare al insulei va fi semnat pe o perioada de 10 ani și va intra în vigoare la 1 aprilie, când începe sezonul turistic. Candidații trebuie să aibă experiență în managementului unui pub, dar și în întreținerea și îngrijirea întregii insule. Așa fac regii, nu? Au în grijă tot locul unde sunt regi.

Insula Piel se întinde pe 20 de hectare și se află lângă Peninsula Furness. Aici se găsesc un castel în ruine, un pub, un monarh, mai multe bărci care sunt autorizate să navigheze atât în scop turistic, când se văd focile de aproape, cât și pentru excursii de pescuit.

Toate bune și frumoase, dar sunt și câteva impedimente. Se muncește mult, chestia cu opt ore de muncă nu e valabilă, cade curentul electric și, din cauza vremii capricioase, ba e, ba nu e semnal la telefon și la net.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole