Se cere aprobare pentru desfășurarea procesiunii de Rusaliile Catolice, la Șumuleu

Autorităţile din Miercurea Ciuc vor ca la procesiunea de Rusaliile Catolice, de la Şumuleu Ciuc, să fie permisă şi participarea pelerinilor din alte zone ale ţării. Se dau asigurări că la procesiunea care are loc în aer liber va fi păstrată distanţa de 2 metri şi că pelerinii vor fi vaccinaţi.

Peste 100.000 de pelerini veneau în fiecare an în Şeaua Şumuleului, loc care ar putea găzdui, cu respectarea distanţei de 2 metri, mai puţin de jumătate din această cifră.

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila spune că în Șaua Șumuleu, cu respectarea regulii de 2 metri pot să fie maxim 42.000 de oameni și nu dorim să fie 42.000 de oameni, dorim ca pe lângă enoriași de la Ciuc să organizăm această procesiune, o liturghie importantă”. De asemenea, specifică și faptul că nu vor veni ca în alţi ani pelerini din Ungaria.

Vor putea participa, dacă decizia va fi în acest sens numai enoriași, pelerini care vor avea cadru de acces la slujba religioasă. Pelerinii să fie persoane care au trecut deja prin această boală sau au fost vaccinați.”

Solicitarea autorităţilor din Miercurea Ciuc este prima de la începutul pandemiei privind organizarea unui eveniment catolic religios. Anul trecut, pelerinajul de pe muntele Şumuleu nu a avut loc, specifică Europa FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...