Se cere schimbarea regimului în Marea Britanie! Cine suflă în ceafa monarhiei

Decesul Reginei Elisabeta a II-a reprezintă mai mult decît un moment de cotitură pentru viitorul monarhiei. Acum, țările în care suverana britanică a fost șef de stat pentru mai mult de 70 de ani privesc schimbarea de pe tron ca pe o oportunitate pentru a renunța la monarhie.

Premierul statului insular Antigua şi Barbuda, Gaston Browne, a declarat că, în acest context, va organiza un referendum pentru trecerea la republică. Prim-ministrul statului din insulele Caraibe a semnat documentul prin care recunoaște autoritatea regelui Charles al III-lea, dar ia în considerarea trecerea la republică în următorii 3 ani.

Acesta nu este un act de ostilitate sau rezultatul unor neînțelegeri între Antigua şi Barbuda şi monarhie, ci pasul final menit să încheie cercul independenţei, pentru a ne asigura că suntem o naţiune cu adevărat suverană”, a explicat sâmbătă premierul la postul ITV.

Jamaica și Barbados își doresc de asemenea să iasă de sub conducerea coroanei britanice.

Curentul care amenință monarhia britanică

Odată cu moartea reginei, un curent de republicanism a luat naștere și în Australia.

Premierul Australiei, Anthony Albanese, a atras atenția că acesta este un „moment potrivit pentru omagierea Reginei Elisabeta a II-a cu respect și admirație, nu pentru a pune în discuție schimbarea constituțională, scrie sky.com.

Discuții discrete despre renunțarea la monarhie au loc și în Noua Zeelandă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...