Se dă tonul la munca definitiv de acasă? CE îşi închide jumătate din clădirile de birouri din Bruxelles

Comisia Europeană intenţionează ca, până în 2030, să închidă jumătate dintre cele 50 de clădiri de birouri ale sale din Bruxelles, executivul comunitar urmând să permită lucrul de acasă şi după încheierea pandemiei de Covid, potrivit portalului Politico.

În pofida închiderii a jumătate dintre clădirile sale, spaţiul total de birouri ale Comisiei Europene se va reduce cu doar 25% – de la 780.000 metri pătraţi la 580.000 metri pătraţi – întrucât executivul comunitar va comasa mai multe directorate generale în clădiri mai spaţioase.

Comisarul european pentru buget şi administraţie a declarat că forul “va reduce semnificativ numărul clădirilor în cursul următorilor zece ani” până la 25 de clădiri în Bruxelles. Johannes Hahn a adăugat că „politica pe termen lung, până în 2030, privind clădirile încearcă să facă mai verde” Comisia Europeană prin reducerea emisiilor şi ”mai digitală” prin păstrarea regimului de lucru de acasă ca practică standard după încheierea pandemiei de coronavirus.

Se anunță o schimbare majoră

Reorganizarea spaţiilor de birouri face parte din strategia privind resursele pe care executivul UE o elaborează cu obiectivul de a deveni un angajator mai flexibil şi mai atractiv.

Se anunță o schimbare majoră pentru o instituţie ce reprezintă în mod colectiv a doua mare economie a lumii şi arată cât de dramatic pandemia a remodelat condiţiile de muncă. De asemenea, ea ilustrează o integrare şi mai mare a obiectivelor climatice în deciziile manageriale din cele mai importante instituţii europene şi mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...