„Se decide soarta Rusiei”: Discurs al șefului Serviciului de Informații Externe din Rusia

Serghei Narîșkin, șeful Serviciului de Informații Externe din Rusia (SVR), a declarat în cadrul unui eveniment de la Moscova, că Rusia „trăiește acum un moment cu adevărat istoric”.

Se decide soarta Rusiei, locul ei viitor în lume”, a spus Narîșkin. Discursul șefului de spionaj s-a concentrat pe importanța suveranității. El le-a spus delegaților că „suveranitatea este o garanție a bunăstării și demnității cetățenilor noștri, acesta este viitorul copiilor noștri”. „În asemenea chestiuni, Rusia nu s-a retras niciodată și nu se va retrage, pentru că altfel va înceta să mai fie Rusia”, a mai adăugat șeful SVR.

Înainte de invadarea Ucrainei, Narîșkin a fost umilit de președintele Vladimir Putin la televiziunea de stat în timpul unei întâlniri de securitate națională intens „pusă în scenă”. Putin l-a provocat pe fostul ofițer KGB, care a părut  că se bâlbâie atunci când a fost invitat să-și exprime sprijinul pentru recunoașterea regiunilor separatiste din Ucraina.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...