Se declanșează o Revoluție? Cele 10 Previziuni Scandaloase pentru 2022

Un exercițiu bun de a lua în considerare întreaga amploare a tot ceea ce este posibil, chiar dacă nu neapărat probabil, și deosebit de relevant în contextul crizei neașteptate de Covid-19 din acest an. Așa au fost definite, printre altele, previziunile lansate recent de Saxo Bank.

Saxo Bank lansează astăzi cele 10 Previziuni Scandaloase pentru 2022, potrivit unui comunicat. Predicțiile se concentrează pe o serie de evenimente improbabile, dar subapreciate, care, dacă ar avea loc, ar putea trimite unde de șoc pe piețele financiare:

  1. Planul de a pune capăt combustibililor fosili se amână
  2. Facebook cade în cap din cauza exodului tinerilor
  3. Alegerile de la jumătatea mandatului din SUA aduc o criză constituțională
  4. Inflația din SUA atinge peste 15% în spirala salariu-preț
  5. Superfondul UE pentru climă, energie și apărare va fi anunțat și va fi finanțat prin pensii private
  6. „Armata” de femei de pe Reddit dărâmă patriarhatul corporatist
  7. India se alătură Consiliului de Cooperare al Golfului în calitate de membru fără drept de vot
  8. Spotify a fost perturbat din cauza platformei de drepturi digitale bazate pe NFT
  9. Noua tehnologie hipersonică întețește cursa spațială și provoacă un nou război rece
  10. Descoperirile medicale prelungesc speranța medie de viață cu 25 de ani

Deși aceste previziuni nu constituie previziunile oficiale ale Saxo pentru 2022, ele reprezintă un avertisment împotriva potențialei alocări greșite a riscului în rândul investitorilor, care ar putea atribui de obicei doar o șansă de 1% ca aceste evenimente să se materializeze. Este un exercițiu bun de a lua în considerare întreaga amploare a tot ceea ce este posibil, chiar dacă nu neapărat probabil, și deosebit de relevant în contextul crizei neașteptate de Covid-19 din acest an. Inevitabil, rezultatele care se dovedesc cele mai perturbatoare (și, prin urmare, scandaloase) sunt cele care sunt o surpriză pentru consens.

Comentând despre previziunile scandaloase din acest an, CIO-ul Saxo Bank, Steen Jakobsen a spus că „Tema pentru previziunile scandaloase din 2022 este Revoluția. Se acumulează atât de multă energie în societatea și economia noastră afectată de inegalități. Adăugați la asta incapacitatea actualului sistem de a aborda problema și întrebarea nu mai este dacă vine o revoluție, ci mai degrabă când și cum. La fiecare revoluție, unii câștigă și alții pierd, dar nu acesta este ideea – dacă sistemul actual nu se poate schimba, dar trebuie, atunci o revoluție este singura cale de urmat”.

Un război cultural se declanșează pe tot globul

Steen Jakobsen a mai declarat că un război cultural se declanșează pe tot globul și diviziunea nu mai este doar între bogați și săraci. „Este, de asemenea, între tineri și bătrâni, clasa și versus clasa muncitoare mai puțin educată, piețe reale cu descoperirea prețurilor versus intervenția guvernamentală, răscumpărări pe bursă versus cheltuielile de cercetare și dezvoltare, inflație versus deflație, femei versus bărbați, stânga progresistă versus centristă, semnalizare virtuală pe rețelele sociale versus schimbări reale ale societății, clasa mijlocie versus forța de muncă, combustibili fosili versus energie verde, inițiative ESG versus nevoia de a furniza lumii energie fiabilă – lista poate continua”.

Jakobsen mai evidențiază că am colaborat la nivel global la vaccinurile Covid în 2020 și 2021. Acum avem nevoie de un nou efort de tip Manhattan Project pentru a stabili costul marginal al energiei, ajustat în funcție de productivitate, pe calea către niveluri mult mai scăzute, eliminând în același timp impactul generării noastre de energie asupra mediului. „O astfel de mișcare ar dezlănțui cel mai semnificativ ciclu de productivitate din istorie: am putea desaliniza apa, am putea face fermele verticale fezabile aproape oriunde, am putea crește puterea de calcul la niveluri cuantice și am putea continua să explorăm noi granițe în biologie și fizică.

Amintiți-vă că lumea evoluează mereu cu viteze diferite, în timp ce ciclurile de afaceri și politice sunt întotdeauna finite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole