Se deschide calea? Un al treilea mandat pentru preşedintele Xi Jinping

La Beijing, Partidul Comunist intenţionează să deschidă calea pentru un al treilea mandat pentru preşedintele Xi Jinping, după cum notează La Libre Belgique.

Obiectivul ar fi acela de a întări poziţia de putere a lui Xi în vederea congresului partidului din 2022, în aşa fel încât un al treilea mandat să fie posibil. Xi ar fi primul lider care rămane în funcţie pentru un al treilea mandat după Mao Zedong. Iar The Guardian comentează că „în contextul în care relațiile Chinei cu Vestul continuă să se deterioreze, multe capitale vestice se întreabă ce fel de putere va încerca să devină China în viitorul apropiat.

În iulie, președintele Xi a declarat că partidul său și-a îndeplinit obiectivul fundamental de a construi o societate moderat prosperă pentru toată lumea și a eradicat sărăcia extremă. El a mai arătat că reunificarea cu Taiwanul reprezintă o misiune istorică și un angajament de nezdruncinat al partidului pe care îl conduce”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...