Se încheie prezența documentată, de peste 1.500 de ani, a evreilor în Afganistan

Zebulon Simantov, ultimul evreu care mai trăia în Afganistan, a trecut granița țării după ce a călătorit cu autobuzul, alături de un grup de 20 de femei și copii și a reușit să depășească punctele de control ale talibanilor.

Deși inițial a refuzat să părăsească țara în ciuda riscului să sufere repercusiuni din partea talibanilor, Simantov a luat această decizie după retragerea americanilor, relatează potrivit Times of Israel.

Ceea ce l-a făcut să se răzgândească în cele din urmă este că vecinii săi i-au spus să meargă și să le ia copiii cu el pentru că și ei sunt în pericol”, a spus omul de afaceri israeliano-american Moti Kahana, care conduce o companie de securitate privată care l-a extras pe Simantov din Afganistan.

Operațiunea de salvare a fost finanțată de Moshe Margaretten


Problema sa nu sunt talibanii, ci Statul Islamic și al-Qaeda. Se teme de ei”, a adăugat Kahana. Operațiunea de salvare a fost finanțată de Moshe Margaretten, evreu ultraortodox din SUA a cărui pasiune este salvarea evreilor din pericol. 

Simantov era o figură cunoscută în Afganistan, oferind numeroase interviuri, iar adresa locuinței sale era cunoscută, lucru care-l expunea pericolelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...