Se închid sau nu școlile în România în perioada iernii?

Sorin Cîmpeanu dă asigurări că ”vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece” și că elevii nu vor avea de suferit. ”Nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ”.

Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!”, transmite ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.
„Am convocat astăzi (n.r.-26 septembrie), la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile. Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, scrie ministrul Educației, pe pagina sa de Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole