Se întâmplă de azi: Pe cine nu mai poți suna dacă ai așa ceva

BlackBerry a anunțat retragerea suportului tehnic pentru ultimele smartphone-uri bazate pe BlackBerry 7.1 OS și BlackBerry 10. Telefoanele BlackBarry au devenit populare la începutul anilor 2000. Apogeul a fost atins în 2012. La acea vreme, BlackBerry avea peste 80 de milioane de utilizatori activi.

Potrivit CNN, îÎncepând de marți, 4 ianuarie, utilizatorii care încă le foloseau rămân fără acces la actualizări de securitate, esențiale pentru folosirea în siguranță a conexiunii la internet, a anunțat, într-un comunicat de presă, compania canadiană.

Conform celor de la BlackBerry, „toate conexiunile operatorului și conexiunile Wi-Fi nu vor mai funcţiona”, nu se vor mai putea iniția apeluri telefonice, nici măcar la serviciile de urgență, și nu se vor mai putea trimite SMS-uri. Persoanelor care folosesc un telefon BlackBerry original, compania le-a recomandat dispozitivele BlackBerry care rulează pe software Android și care vor continua să funcţioneze normal.

A renunțat să mai investească în device-uri din 2016

Inițial, compania fondată în anul 1996 a dezvăluit informația în septembrie 2020, ca parte a eforturilor sale de a se concentra pe furnizarea de software și de servicii de securitate întreprinderilor și guvernelor din întreaga lume, sub numele de BlackBerry Limited. BlackBerry a renunțat să mai investească în device-uri din 2016, dar de-a lungul anilor a continuat să acorde licențe pentru marcă producătorilor de telefoane, precum chinezii de la TCL sau celor de la OnwardMobility, o întreprindere de securitate cu sediul în Austin, Texas, pentru un dispozitiv Blackberry 5G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...