Se întâmplă de azi: Pe cine nu mai poți suna dacă ai așa ceva

BlackBerry a anunțat retragerea suportului tehnic pentru ultimele smartphone-uri bazate pe BlackBerry 7.1 OS și BlackBerry 10. Telefoanele BlackBarry au devenit populare la începutul anilor 2000. Apogeul a fost atins în 2012. La acea vreme, BlackBerry avea peste 80 de milioane de utilizatori activi.

Potrivit CNN, îÎncepând de marți, 4 ianuarie, utilizatorii care încă le foloseau rămân fără acces la actualizări de securitate, esențiale pentru folosirea în siguranță a conexiunii la internet, a anunțat, într-un comunicat de presă, compania canadiană.

Conform celor de la BlackBerry, „toate conexiunile operatorului și conexiunile Wi-Fi nu vor mai funcţiona”, nu se vor mai putea iniția apeluri telefonice, nici măcar la serviciile de urgență, și nu se vor mai putea trimite SMS-uri. Persoanelor care folosesc un telefon BlackBerry original, compania le-a recomandat dispozitivele BlackBerry care rulează pe software Android și care vor continua să funcţioneze normal.

A renunțat să mai investească în device-uri din 2016

Inițial, compania fondată în anul 1996 a dezvăluit informația în septembrie 2020, ca parte a eforturilor sale de a se concentra pe furnizarea de software și de servicii de securitate întreprinderilor și guvernelor din întreaga lume, sub numele de BlackBerry Limited. BlackBerry a renunțat să mai investească în device-uri din 2016, dar de-a lungul anilor a continuat să acorde licențe pentru marcă producătorilor de telefoane, precum chinezii de la TCL sau celor de la OnwardMobility, o întreprindere de securitate cu sediul în Austin, Texas, pentru un dispozitiv Blackberry 5G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...