Se întâmplă în iunie: Ninsoare în România (VIDEO)

În Masivul Bucegi s-a depus un nou strat consistent de zăpadă, în plină lună iunie, după cum o dovedesc și imaginile de la Refugiul Salvamont Bușteni, aflat la Cota 2000 din Bucegi.

Meteorologii anunţaseră zilele trecute că, în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se răceşte şi vor fi precipitaţii mixte pe creste. Şi la Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă, iar drumarii intervin pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului. În funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

În momentul de față, stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura 31 de centimetri la Bâlea-Lac şi 47 centimetri la Vârfu Omu, potrivit news.ro.

În ultimele zile, la munte, la peste 1800 de metri altitudine, s-au înregistrat temperaturi minime cuprinse între 1 şi 6 grade Celsius, în scădere către -4 până la 0 grade în noaptea de 13/14 iunie. Temperaturi maxime arătate de termometre la altitudini mari sunt cuprinse între 6 şi 11 grade, în scădere către 0 la 3 grade în ziua de 14 iunie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole