Se întâmplă în Marea Britanie: Drama unor părinți care se luptă pentru a-și păstra în viață copilul aflat în moarte cerebrală

Justiția a autorizat spitalul să oprească tratamentele de ținere în viață a unui adolescent declarat în moarte cerebrală. Părinții se opun acestei decizii. O dramă relatată de presa internațională.

Din luna aprilie, Archie, în vârstă de 12 ani, este în comă într-un spital din Londra. Declarat în moarte cerebrală, justiția britanică i-a autorizat pe medici să întrerupă  tratamentele prin care băiatul este ținut în viață. Părinții copilului se opun acestei decizii și au depus un recurs la instanțele europene. Ei susțin că au observat unele semne de viață la copilul lor: mișcarea degetelor sau a ochilor. Acum, ei spun că speranța și rugăciunile lor se îndreaptă către Curtea Europenă a Drepturilor Omului. Până la sfârșit, nu-l vom abandona pe Archie, spune mama lui, Hollie Dance.

Ea informeză publicul permanent în fața camerelor de filmat plasate în fața Royal London Hospital Whitechapel. Hollie Dance este toată ziua lângă fiul său și spune că el face progrese: ia trei medicamente, asimilează hrana și a luat în greutate.

Archie este inconștient din 7 aprilie. Mama băiatului spune că el ar fi participat în acea zi la o provocare pe rețelele sociale prin care tinerii sunt încurajați să își rețină respirația cât mai mult posibil.

Catolici fervenți, părinții doresc să se țină seama de religia copilului lor în decizia de întrerupere a aparatelor.

Referitor la acest copil, judecătorul curții de apel spune că ”sistemul lui, organele și inimia sunt pe punctul de a ceda”.

Mama băiatului a declarat la SkyNews că medicii din Japonia și Turcia au mijloace de a-l îngriji. Ea luptă acum să găsească o soluție pentru a-și duce copilul în una din aceste țări.

Pe de altă parte, Alistair Chesser, medic șef  la Barts Health NHS Trust, dorește să ofere familiei cea mai bună susținere în această teribilă încercare. Și adaugă: În conformitate cu instrucțiunile instanțelor, vom proceda cu familia la pregătirea opririi tratamentului, dar nu facem nicio modificare în asistența medicală a lui Archie până când problemele juridice în curs nu vor fi rezolvate.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Schimbare majora adusa de noua Lege a Pensiilor! Ce venituri vor fi adaugate la calculul pensiei

Schimbare majoră adusă de noua Lege a Pensiilor! Este prima dată...

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a vorbit despre cum vor fi calculate pensiile, prin noua Lege a Pensiilor, care va intra...

Piedone se ia din nou de Nicușor Dan: „Când el sforăie...

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, se ia din nou de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, „cel care disprețuiește cetățenii și le cere bani...