Se lansează în România cartea de memorii scrisă de vicepreşedintele SUA, Kamala Harris. Dezvăluiri din conținut

Publicat: 11 mart. 2022, 16:00, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Se lansează în România cartea de memorii scrisă de vicepreşedintele SUA, Kamala Harris. Dezvăluiri din conținut

Editura Nemira lansează, în imprintul Orion de nonficțiune, cartea de memorii a vicepreședintelui Statelor Unite ale Americi, Kamala Harris: „Adevărurile noastre. Visul american”. Anul trecut, tot la Orion, a apărut și autobiografia președintelui SUA, Joe Biden: „Promisiunile mele. Despre viață și politică”.

Volumul a fost tradus de Adina Ihora.

După ce Kamala Harris a devenit prima femeie vicepreşedinte ales al Statelor Unite, popularitatea cărţilor despre şi scrise de aceasta este în creştere, potrivit The Hollywood Reporter. În urma alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie 2020, cărţile ei au devenit o achiziţie populară online. Astfel, în 2020, în top 10 al Amazon, se aflau cartea ei pentru copii “Superheroes Are Everywhere” şi memoriile “The Truths We Hold: An American Journey”, plus o carte pentru copii scrisă de nepoata ei Meena Harris intitulată “Kamala and Maya’s Big Idea” şi volumul ilustrat “Kamala Harris: Rooted in Justice” semnat de Nikki Grimes.

Despre cartea lansată în România

Adevărurile noastre. Visul american” este o carte despre adevărurile fundamentale pe baza cărora a fost construită societatea americană şi despre îndelungata strădanie de a discerne care sunt aceste adevăruri şi cum este cel mai bine să se acţioneze pe baza lor. „A fi inteligent înseamnă a identifica adevărurile care ne pot face să devenim o comunitate mai bună, precum şi a susţine aceste adevăruri cu toată forţa” – acesta a fost crezul care a călăuzit-o pe Kamala Harris spre o carieră de succes ca procuror general al Californiei, ca senator al Statelor Unite şi acum ca vicepreşedinte al ţării, confruntându-se în fiecare rol cu probleme complexe, de la asistenţa medicală şi noua economie la imigraţie, securitate naţională, criza opioidelor şi inegalitatea socială, potrivit prezentării conținutului cărții.

Provocarea mea de fiecare zi este să fiu o parte a soluţiei, să fiu o luptătoare optimistă în bătălia care va urma. Provocarea pe care v-o lansez este să vă alăturaţi acestui efort. Să luptăm pentru idealurile şi valorile noastre. Să nu ridicăm mâinile a neputinţă când este timpul să ne suflecăm mânecile“, spune Kamala Harris.

Preocupări pentru dreptatea socială

Fiică de imigranţi, Kamala Harris a crescut într-o comunitate din Oakland, California, cu preocupări pentru dreptatea socială. Pasiunea sa pentru justiţie a fost evidentă încă din copilărie, iar când a devenit procuror districtual adjunct imediat după absolvirea Dreptului, s-a impus rapid ca unul dintre cei mai inovatori agenţi ai schimbării în domeniul aplicării legii din SUA. A fost aleasă în scurt timp procuror districtual în San Francisco, apoi a devenit şefa organelor de aplicare a legii din statul California.

Cunoscută ca o susţinătoare a clasei de mijloc a înfruntat marile bănci în timpul crizei executărilor silite, obţinând un acord istoric pentru familiile salariate din California.