Se lucrează de zori la planșeul Dâmboviței. Când se va relua circulația în Piața Unirii

Publicat: 17 iul. 2025, 09:02, de Alice Călin, în Transporturi , ? cititori
Se lucrează de zori la planșeul Dâmboviței. Când se va relua circulația în Piața Unirii
Foto: Facebook Daniel Băluță / Se lucrează la planșeul Dâmboviței

Lucrările de consolidare la planșeul Dâmboviței din zona Piața Unirii înaintează cu rapiditate. Albia râului a fost complet golită, pentru ca lucrările să poată continua fără întreruperi. Autoritățile promit că se va lucra în ritm alert, astfel încât măcar o parte din circulație să poată fi reluată până în toamnă.

Lucrările la planșeul Dâmboviței, în plină desfășurare

Potrivit informațiilor publicate de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, pe șantierul de la Unirii se montează în aceste zile țevile de mari dimensiuni care vor devia cursul Dâmboviței. Apa va fi redirecționată către zona Bibliotecii Naționale, astfel încât muncitorii să poată lucra în albia uscată, fără restricții.

În paralel, s-au făcut pregătiri pentru una dintre cele mai complexe etape ale lucrării. Au sosit utilajele necesare pentru forarea celor 235 de piloți care vor susține noul planșeu. Aceste coloane de beton armat vor fi amplasate mai întâi în apropierea Curții de Apel București. Edilul a declarat că săpăturile vor începe cel târziu săptămâna viitoare.

Circulația în zonă ar putea fi reluată parțial în septembrie

Splaiul Independenței rămâne închis în zona Piața Unirii, iar circulația a fost deviată pe benzi temporare. Totuși, autoritățile speră ca, odată cu începerea școlii, traficul să se poată desfășura măcar pe o bandă. Este un obiectiv ambițios, având în vedere amploarea lucrărilor, dar oficialii spun că se muncește într-un ritm susținut.

„Începem aici și tragem tare pentru ca, la începutul anului școlar, să putem da în circulație măcar o bandă a porțiunii închise acum pe Splaiul Independenței”, a scris Daniel Băluță pe Facebook.


Refacerea planșeului Dâmboviței este una dintre cele mai importante intervenții de infrastructură urbană din Capitală. Acesta a fost construit în urmă cu aproape 90 de ani iar singurele lucrări parțiale de întreținere s-au desfășurat acum mai bine de 35 de ani. Starea de degradare în care se afla acesta reprezenta un adevărat pericol pentru mașini și trecători.

Chiar dacă disconfortul pentru locuitori și șoferi este semnificativ, autoritățile consideră că lucrarea era absolut necesară pentru siguranța bucureștenilor.