Se majorează taxele și impozitele locale cu 50%, anul viitor? Ce spune premierul

Premierul Nicolae Ciucă  susține că decizia privind majorarea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale a fost luată deja în coaliţie, cu menţiunea că varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată, după ce autorităţile locale au avertizat că acest lucru era imposibil de realizat până la sfârşitul anului.

„Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliţiei, a fost discutat şi cu reprezentanţii autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume acea ridicare a nivelului de impozit în funcţie de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic era imposibil de realizat până la finale anului. De aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic ca această decizie să fie amânată, în schimb se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50% faţă de valoarea iniţială, din ceea ce există acum”, a declarat, miercuri, premierul într-o conferință de presă.

Șeful Executivului a răspuns astfel la o întrebare referitor la amendamentul depus de senatorii din coaliţia de guvernare privind majorarea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, miercuri, că senatorii PSD şi PNL au depus un amendament la Ordonanţa 16/2022, care are în vedere o actualizare a grilei privind impozitul pe proprietate. El spune că nu e neapărat necesar să fie majorate taxele și impozitele locale, deoarece în grila aprobată în 2015 autorităţile au o marjă de stabilire a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...