Se poate și așa : Cum începe vacanța la birou!

Pentru mulți dintre angajaţi, faptul că nu au mai mers fizic la birou, ci şi-au mutat activitatea acasă în pandemie a fost principalul factor care a contribuit la schimbarea stilului de viaţă. Aceasta au relevat relevat studiile de pe piața muncii în ultimul timp.

Trendul întoarcerii la birou a fost dat încă de la începutul anului de către marile companii de pe Wall Street, iar banca de investiţii americană Goldman Sachs a anunţat deja a revenirea la birouri.

Totul s-a schimbat în HR după doi ani de pandemie, asistând la un fel de „resetare” a pieței muncii. Tot potrivit studiilor, în România, cele mai multe companii apelează la modelul hibrid de muncă, pentru că încă este prea devreme pentru o schimbare radicală a modului de lucru. În altă ordine de idei, dar pe aceeași temă, întoarcerea la muncă poate fi…începutul vacanței!

Să vedem, de exemplu, cum „începe vacanța” la birou pentru HN Services – companie specializată în transformare digitală și dezvoltare software, cu filiale in Franța (Paris, Marseille, Aix en Provence, Nantes), România (la București, biroul din România fiind al doilea la nivel de grup ca și mărime), Portugalia (Lisabona și Porto), Spania (Madrid) și Luxemburg, cu peste 1500 de angajați.

Echipa HN a „început vacanța” într-un anumit fel: în același birou, dar cu un spațiu rebranduit, ca parte a unui eveniment special pe care îl vor sărbători în acest an. „Ca parte a aniversarii de 15 ani a biroului HN Services în România, ne-am adaptat noilor nevoi ale colegilor și situației post pandemice și am decis să investim în renovarea biroului nostru. Ne-am gândit că un spațiu mai confortabil, mai luminos și intim îi va ajuta pe colegi să faca treptat trecerea de la biroul propriului confort de acasă, către un hub social, care sa fie biroul de acum incolo”, spune Adrian Ulescu – COO HN Services Romania.

Nevoia de readaptare

Ne dorim ca angajații noștri să se simta în siguranță și biroul să devină mai mult decât un loc de muncă, unde ei să poata socializa. În loc să obligam oamenii să vină la birou, dorim să îi convingem că le putem oferi alternativa biroului de acasă oricând au nevoie, un loc unde sa se simta bine și să se poata concentra, în același timp regăsindu-și colegii într-un cadru care le era familiar până acum doi ani”, mai evidențiază COO-ul HN Services.

Adrian Ulescu adaugă, de asemenea, că este evident că oamenii nu își mai doresc să revină zilnic la birou, mai ales că și studiile și analizele pieței muncii din ultimul timp oglindesc acest lucru.

Dacă a mers în trecut ca oamenii să vină zilnic la birou, acum nu mai putem vorbi deloc despre acest lucru. Mai ales că industria în care activăm are facilitatea de a le permite consultanților să poată lucra de oriunde. Sunt oameni care au lucrat singuri în ultimii doi ani; nevoia de readaptare, socializare se poate regăsi într-un spatiu cum ar fi biroul, adaptat noilor nevoi și contexte”, conchide Adrian Ulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...