Se poate și așa: De ce Elon Musk i-a oferit 5.000 de dolari unui tânăr și a fost refuzat

Elon Musk i-a oferit 5.000 de dolari lui Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani din Florida, pentru a șterge un cont de Twitter care urmărește avionul său privat. Băiatul l-a refuzat: „5.000 de dolari nu sunt suficienți”.

Jack Sweeney a dezvoltat un bot care monitorizează zborurile lui Musk și și-a deschis un cont de Twitter, denumit ElonJet, unde sunt publicate date despre decolările și aterizările avionului, precum și despre durata fiecărei călătorii. Sweeney pare că a dezvoltat un soi de pasiune, căci a mai deschis conturi similare care urmăresc și călătoriile altor miliardari, precum Bill Gates și Jeff Bezos.

Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun

Pe 30 noiembrie, Musk i-a trimis un mesaj lui Sweeney prin care l-a rugat să închidă contul ElonJet deoarece e „un risc de securitate”. Cum n-a primit un răspuns favorabil, Musk i-a oferit lui Sweeney 5.000 de dolari pentru a împiedica „nebunii” să-i urmărească zborurile. Tânărul n-a fost impresionat. El i-a cerut în schimb miliardarului 50.000 de dolari. A spus că i-ar fi de folos banii pentru facultate și că și-ar putea cumpăra și o mașină Testa. „Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun”, a mai spus CEO-ul Tesla și SpaceX, citat de CNN.

Ultimul schimb de mesaje dintre cei doi a avut loc pe 19 ianuarie, când Musk i-a spus lui Sweeney că nu i se pare corect „să plătească pentru a obține închiderea contului”. Tânărul i-a cerut atunci la schimb un stagiu la o companie a sa, dar Musk nu i-a răspuns, cel puțin deocamdată. Deși nu a închis contul buclucaș, Sweeney i-a vorbit lui Musk despre un program pe care l-ar putea folosi pentru a contracara programele de urmărire a zborurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole