Se poate? Volkswagen, anchetată pentru sclavie modernă! (VIDEO)

Volkswagen a cerut mai mult timp pentru a revizui rapoartele care susțin că au fost încălcate drepturile omului echivalente cu „sclavia modernă” la o fermă pe care compania a deținut-o în Brazilia între 1974-1986, potrivit unor procese-verbale ale unei audieri administrative privind această anchetă, consultate de Reuters.

Procurorii au convocat Volkswagen la o audiere administrativă în Brazilia, pe 14 iunie, pentru a examina rapoartele privind relele tratamente aplicate lucrătorilor temporari de la ferma din regiunea amazoniană a Braziliei, prezentate de Ministerul Muncii.

Procesul-verbal arată că avocații care reprezintă constructorul auto au declarat că firma are nevoie de mai mult timp pentru a analiza rapoartele, având în vedere că aceasta este prima întâlnire la care participă referitor la această chestiune, dar că tratează cazul cu seriozitate.

Ricardo Rezende, preot și profesor la Universitatea Federală din Rio de Janeiro, a strâns mai întâi mărturii de la lucrătorii agricoli înainte de a înainta rapoartele privind relele tratamente către procurori în 2019.

Ministerul Muncii din Brazilia a investigat apoi în mod independent afirmațiile, colectând propriile mărturii de la lucrătorii care sunt încă în viață, potrivit procesului-verbal al întâlnirii din 14 iunie.

Focare repetate de malarie

Mărturiile au inclus acuzații referitoare la focare repetate de malarie în rândul lucrătorilor, condiții de cazare teribile, sisteme de îndatorare și tratament discriminatoriu între lucrătorii permanenți și lucrătorii agricoli temporari.
Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că producătorul auto ia foarte în serios evenimentele descrise la fermă, dar că nu va face alte comentarii cu privire la o investigație juridică în curs de desfășurare. O a doua întâlnire între producătorul auto și grupul de lucru de la Ministerul Public al Muncii din Brazilia a fost programată pentru 29 septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...