Se pregătește a doua doză de vaccin Johnson&Johnson: Protecția împotriva COVID-19 va fi de 9 ori mai mare

Autoritățile din SUA vorbesc deja de o a doua doză în cazul vaccinului Johnson&Johnson, administrat în doză unică împotriva COVID-19. Cercetătorii companiei americane spun că protecția oferită împotriva virusului crește de 9 ori în acest caz.

Specialiștii companiei americane susțin că doza suplimentară a generat un nivel de anticorpi de nouă ori superior celui observat la patru săptămâni după prima doză, informează CNN.

Anunțul vine în perioada în care noua amenințare a coronavirusului, în toată lumea, nu numai în SUA, este reprezentată în special de tulpina Delta, care se răspândește rapid și face ravagii, numărul îmbolnăvirilor fiind de 8-9 ori mai mare față de tulpina Alpha, cea britanică.

Noile date preliminare demonstrează că o doză de rapel a vaccinului Johnson & Johnson COVID-19 a generat o creștere rapidă și consistentă a anticorpilor anti-spike, de nouă ori mai mare decât cantitatea generată la 28 de zile după administrarea dozei unice”, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Am stabilit că o singură doză din vaccinul nostru anti-COVID-19 generează răspunsuri imune puternice și consistent, durabile, care persistă până la opt luni. Cu aceste noi date, vedem, de asemenea, că o doză de rapel a vaccinului Johnson & Johnson anti-COVID-19 crește în continuare cantitatea de anticorpi în rândul participanților la studiu, care au primit anterior prima doză de vaccin”, a transmis dr. Mathai Mammen, șef responsabil cu cercetarea și dezvoltarea pentru vaccinul Janssen, în același comunicat de presă.

Săptămâna trecută, în SUA a fost aprobată deja a treia doză în cazul vaccinurilor pe bază de ARN mesager. Astfel, americanii vaccinaţi anti-COVID cu serurile Pfizer şi Moderna vor putea primi din septembrie și a treia doză, la cel puţin opt luni după cea de-a doua.

Administrarea unei doze de rapel în cazul vaccinului Johnson&Johnson este în curs de examinare, rezultatele evaluării fiind aşteptate în perioada următoare, precizează autoritățile americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...