Se reduce termenul pentru administrarea dozei booster de vaccin anti-COVID

Bulgaria reduce de la 6 la 3 luni termenul pentru administrarea dozei booster de vaccin anti-COVID. Această țară vecină României înregistrează cel mai mic grad de vaccinare anti-Covid din UE.

Bulgaria va reduce de la 6 la 3 luni termenul prevăzut între schema completă de vaccinare anticoronavirus şi administrarea dozei booster, a anunţat joi inspectorul sanitar şef al ţării, Anghel Kuncev.

“Noul val care afectează acum Europa Occidentală ne va lovi imediat după petrecerile de Revelion şi vom înregistra un nou vârf pe 4 sau 5 ianuarie”, a prognozat expertul bulgar.

De asemenea, autorităţile bulgare vor aproba în următoarele zile o nouă legislaţie privind doza booster. Până acum, Bulgaria nu a confirmat prezenţa variantei Omicron pe teritoriul său, dar există însă câteva cazuri suspecte, aflate deocamdată în analiză, scrie Agerpres.

Doar 27,1% din cele 6,8 milioane de locuitori ai Bulgariei au primit schema completă de vaccinare, mult sub media de vaccinare din blocul comunitar, care se situează la 67,8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...