Se reiau licitațiile cu sală!

Licitațiile de artă cu participare fizică au fost, în anii dinainte de restricții, nu doar cadrul normal de vizionare și achiziție de artă plecând de la prețuri accesibile, cât mai ales prilejul de contact plin de învățăminte cu piața vie de artă

Iată că acum, după o lungă perioadă, de aproape un an și jumătate, în care licitațiile organizate de Casa Artmark au fost desfășurate exclusiv online, pe 15 iunie ușile Palatului Cesianu-Racoviță se redeschid pentru colecționarii și iubitorii de artă care vor să participe la sesiunile de licitații.

Revin așadar, mai multe „obișnuințe”. Cum ar fi împrejurarea de a învăța cum se formează prețurile în piață, care sunt cotațiile artiștilor și nivelul cererii colecționarilor pentru aceștia, deopotrivă un exercițiu bursier și un spectacol cu și despre artă. Participarea fizică nu va însemna însă renunțarea la canalul participării online, doritorii putând opta între a participa fizic ori rămâne online pe platforma Artmark Live.

Pe lista obiectivelor culturale participante la Noaptea Muzeelor

Cu această ocazie, Casa de Licitații anunță deschiderea celui mai mare și așteptat eveniment al sezonului – Licitația de Vară. Peste 200 de opere de artă semnate de marii maeștri ai artei românești vor fi scoase la licitație marți, 15 iunie, ora 18:30, între care Grigorescu, Aman, Tonitza, Pallady, Ciucurencu sau Corneliu Baba.

Eveniment în eveniment, expoziția și licitația din 15 iunie au drept secțiune distinctă o colecție de familie a pictorului Ion Țuculescu, ce numără 46 de poziții, anume colecția istorică Șerban Țuculescu-Maria Galaction, cuprinzând nu doar lucrări de Țuculescu, din toate perioadele sale relevante de creație, dar și de Tonitza, Steriadi ori mobilier neo-românesc și manuscrise Gala Galaction.

Expoziția Licitaței de Vară, de la Palatul Cesianu-Racoviță, este pe lista obiectivelor culturale participante sâmbătă 12 iunie la Noaptea Muzeelor, eveniment care revine în glorie după o pauză de un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...