Se relaxează măsurile anti – Covid în Capitală. Principalele măsuri vizează restaurantele și spectacolele

În condițiile în care Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu iar incidența cazurilor de îmbolnăviri Covid – 19 a scăzut sub trei la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a decis ridicarea mai multor restricții.

Potrivit celor mai noi date de la DSP, incidența înregistrată duminică este de 2,62 la mie. În aceste condiții, restaurantele și sălile de spectacol din București se vor redeschide de luni.

Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu vineri, când rata de infectare a scăzut la 2,98 de cazuri la mia de locuitori pe ultimele 14 zile, chiar sub pragul de 3 la mie. Sâmbătă a fost înregistrată o nouă scădere, la 2, 86 la mie.

Potrivit reglementărilor legale, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că hotărârea care va fi adoptată de CMSU Bucureşti va intra în vigoare luni, la ora 00,00.

„Fiecare se poate organiza de luni în colo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a mai spus prefectul Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...