Se schimbă din nou condițiile de călătorie pentru Malta

Malta renunță la închiderea frontierelor pentru persoanele nevaccinate. Decizia a fost luată în urma presiunilor Comisiei Europene.

Anunțul vine la puțină vreme după ce Malta luase decizia ca granițele să fie închise pentru turiștii nevaccinați.

S-a renunțat la această decizie cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a acestei măsuri anunţate la 9 iulie,

„Persoanele care ajung în Malta fără a fi în posesia unui certificat de vaccinare vor fi obligate să treacă printr-o perioadă de carantină”, a indicat marţi seară guvernul maltez, conform AFP

Malta a devenit vineri prima ţară din Uniunea Europeană care a anunţat că îşi închide frontierele pentru călătorii nevaccinaţi, sperând să stopeze creşterea numărului de infectări cu coronavirus.

Luni, într-o intervenţie la radioul public France Inter, Didier Reynders a reamintit că adoptarea paşaportului sanitar de către UE revine tuturor statelor membre.

„În funcţie de rata de infectare cu varianta Delta, este normal să reluăm măsurile, cu test şi carantină, dar nu cu interdicţie de călătorie”, a arătat comisarul european, potrivit Agerpres.

Totodată, decizia Maltei de a nu mai accepta testele PCR a fost considerată „contrară regulilor europene” de către secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune.

„Nu am reuşit întotdeauna bine să ne coordonăm în Europa în timpul acestei crize, dar, de această dată, avem un paşaport sanitar (…) care este acelaşi peste tot în Europa”, a afirmat duminică Clément Beaune. „Ceea ce a făcut Malta este să nu mai recunoască decât vaccinul. Aceasta trebuie să ne alerteze asupra faptului că, dacă situaţia se degradează, tentaţiile de închidere, uneori chiar contrare regulilor, se înmulţesc”, a subliniat el.

Malta, țară cu 500.000 de locuitori, se laudă cu cea mai mare rată de vaccinare din UE, 79% din populaţia adultă primind deja două doze şi 84% cel puţin cu una.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole