Se schimbă modelul de declarație pe propria răspundere?

Publicat: 26 mart. 2021, 10:30, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Se schimbă modelul de declarație pe propria răspundere?

Modelul de declarație pe propria răspundere după implementarea noilor restricții nu va fi modificat, după introducerea noilor restricții.

Acum, carantina de noapte se aplică în intervalul 22.00-05, iar conform noilor reglementări circulația va fi restricționată de la ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile în care rata de infectare este peste 4. În localitățile în care indicele depășește 7,5 aceste restricții se aplică pe toată durata săptămânii.

Da, va fi necesară declarație pe propria răspundere după ora 20.00, în care să fie menționat motivul deplasării. Este aceeași declarație, pentru că motivele rămân cele valabile și acum (n.r. – pentru carantina de noapte de la ora 22.00)„, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

Pe declarație, va fi modificată ora.

Conform reglementărilor care sunt în vigoare și acum, după intervalul de la care intră în vigoare restricțiile se va putea circula doar cu următoarele excepții motivate de:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie şi locul/ locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.