Se schimbă paradigma:Cum va arăta populația Israelului până în 2050

Aproape un sfert din populația Israelului va fi constituită din evrei ultra-ortodocși până în 2050, potrivit unui studiu publicat de un organism economic guvernamental la Ierusalim.

Populația totală a Israelului va crește cu 70% până atunci, potrivit raportului Consiliului Economic Național al Israelului. Aproximativ 80% din populația prognozată va fi compusă din evrei, iar arabii vor reprezenta aproximativ 20% din populație. Până în 2050, populația actuală a Israelului de 9,2 milioane este de așteptat să crească la aproape 16 milioane, cu 3,8 milioane estimate a fi ultra-ortodocși, în creștere față de 12,6% din populația actuală, potrivit ziarului Haaretz. Creșterea prognozată a ultra-ortodocșilor va rezulta din rata natalității a acestei comunități de 6,7 copii per femeie.

Cei mai mulți dintre evreii ultra-ortodocși sunt de așteptat să rămână în Ierusalim și zona înconjurătoare, precum și în sudul Israelului, unde sunt în curs de desfășurare planurile pentru un nou oraș ultra-ortodox, potrivit Haaretz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...