Se schimbă profilul „iubitorilor de filme”? Cum a ajuns în top Mona Lisa – fata care practică telepatia

Evoluţia haotică a „Mona Lisei”, o tânără înzestrată cu puteri telepatice şi care evadează dintr-o instituţie psihiatrică din Louisiana, i-a sedus pe spectatorii prezenţi la Festivalul de la Veneţia.

Filmul american care este dedicat acestui personaj, cu actriţa Kate Hudson într-un rol care nu îi este deloc specific, concurează pentru trofeul Leul de Aur, potrivit AFP. Filmul „Mona Lisa and the Blood Moon„, o combinaţie surprinzătoare de basm şi jocuri video, cu un fundal punctat de muzică tehno şi heavy-metal, este regizat de cineasta americană de origine iraniană Ana Lily Amirpour, una dintre cele cinci regizoare selectate în competiţia oficială (care include 21 de lungmetraje) a Festivalului de la Veneţia din acest an.

Regizoarea americană a câştigat în 2016 Premiul special al juriului cu cel de-al doilea lungmetraj al ei, „The Bad Batch„, în care au jucat Jason Momoa, Keanu Reeves şi Jim Carrey.

Surprinzătoare şi genială

Jun Jung Seo, o actriţă sud-coreeană de 27 de ani, o interpretează pe Mona Lisa, un personaj ieşit din tipare, care ajunge în New Orleans. Ea bulversează viaţa de zi cu zi a lui Bonnie Belle, o mamă singură care este dansatoare de striptease, interpretată de actriţa Kate Hudson, surprinzătoare şi genială în acest rol extrem de diferit în raport cu interpretările sale din comediile romantice care au făcut-o celebră.

Mona Lisa nu întârzie să lege o prietenie strânsă cu Charlie, băiatul singuratic al lui Bonnie. Cei doi tineri decid să înceapă o viaţă nouă: călătoria lor nu este un galop de sănătate, ci un parcurs care le permite amândurora să crească într-o lume marcată de prefăcătorie, în care un vânzător de droguri se dovedeşte a fi un înger păzitor.

În timpul conferinţei de presă de la Veneţia, Kate Hudson a povestit un episod din timpul filmărilor, când a ajuns să se lungească „la ora trei dimineaţa pe asfaltul din Bourbon Street„, principala arteră comercială din Cartierul Francez, un loc plin de petrecăreţi şi de pasionaţi de jazz, aflat în centrul oraşului New Orleans. „Atunci mi-am spus că facem într-adevăr o mulţime de lucruri nebuneşti pentru filme”, a glumit actriţa americană, în vârstă de 42 de ani, care a fost protagonista comediei romantice „How To Lose A Guy In 10 Days”.

Ce i-a alimentat drumul spre libertate

„Filmele fantasy care îmi plăceau când eram copil conferă putere ‘outsiderilor’. Am găsit în ei nişte eroi care m-au făcut să devin vizibilă şi care au alimentat drumul meu în căutarea libertăţii”, a adăugat cineasta americană, în vârstă de 40 de ani, ai cărei părinţi au fugit din Iran după Revoluţia islamică din 1979.

Cea de-a 78-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia se desfăşoară în perioada 1-11 septembrie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...