Se schimbă scenariul? Consecințele abandonării Insulei Șerpilor de către ruși

Presa internațională analizează consecințele abandonării Insulei Șerpilor de către forțele ruse.

Prin ocuparea acestei stânci pe 24 februarie, Rusia ”a sperat să poată controla Delta Dunării, să creeze o bază pentru monitorizarea navelor în largul mării și să efectueze lovituri în profunzime pe teritoriul ucrainean”, explică site-ul de știri Novini, conchizând că „epopeea de patru luni din jurul Insulei Șerpilor s-a încheiat – Flota Mării Negre și garnizoana rusă au suferit o înfrângere decisivă în vecinătatea insulei”.

Ce va permite avanpostul de pe Insula Șerpilor

Rai News constată că ”scenariul se schimbă în Marea Neagră”.Acest eveniment militar înlătură amenințarea rusă de pe coastele ucrainene și dă un impuls eforturilor Turciei și Națiunilor Unite de a crea coridoare de cereale, în fața unei crize alimentare globale tot mai alarmante.

La 140 km de portul Odessa și cu vedere la litoralul românesc, avanpostul de pe Insula Șerpilor va permite controlarea tranzitului de-a lungul coridoarelor navale către Bosfor”, comentează agenția italiană de știri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...