Seacă apele în Italia

Lipsa precipitațiilor – ploi și zăpadă, din Italia dă bătaie de cap specialiștilor hidrologi. Și asta pentru că atât râurile, cât și lacurile de aici au de suferit.

Pe tronsoanele de ape curgătoare examinate debitul de apă este mai mic cu 40% , chiar 60%. Acest lucru se observă foarte bine în bazinul râului Po, care, din cauza secetei, e aproape de secare. După cum spun specialiștii, iarna acestui an a fost a doua cea mai caldă din ultimii 40 de ani și a treia cea mai uscată din ultimii 65 de ani. N-a nins decât foarte puțin, iar ploile au fost și ele sporadice. Astfel că debitul râului Po a fost, de la începutul anului, sub medie. Lipsa de precipitații afectează, totodată, câmpiile care devin tot mai aride, dar și zonele montane, unde crește potențialul risc de incendii. Anul acesta, cantitatea de zăpadă din toată regiunea Alpilor a fost aproape de minimum, iar cantitatea totală de apă stocată în acest fel este cu 70% mai mică decât media sezonieră. De suferit au și marile lacuri, dar și lacurile de acumulare din Alpi și Apenini. Spre exemplu, Lacul Maggiore este puțin peste zero hidrometric, Como și Iseo la fel. Nivelurile scăzute ale lacurilor reprezintă o problemă atât pentru navigație, cât și pentru habitatul acvatic.

1 COMENTARIU

  1. TREBUIE SA AJUTAM CU TOT CE SE POATE POPORUL SI TARA UCRAINA.NU TREBUIE SA UITAM ATROCITATILE RUSILOR DIN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL DIN TARA NOASTRA,ASA AU FACUT SI IN ROMANIA,ACEST POPOR BARBAR CONDUS DE UN NEBUN -PUTIN-CARE SE CONSIDERA UN ZEU AL LUMII,TREBUIE OPRIT CUMVA.BUNUL DUMNEZEU SI SFINTELE PASTE SA BINEVOIASCA SA-L OPREASCA PE NEBUN DIN DORINTA DE A UCIDE SI A VARSA SANGE,DE A UCIDE COPII,TINERI SI BATANI.OPRESTE-L DOAMNE SI-I AJUTA SA AJUNGA IN CIMITIRUL ANIMALELOR SALBATICE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...