Sebastiaan Lemmens, noul general manager OLX

Publicat: 03 feb. 2021, 13:24, de Răzvan Zamfir, în Cariere , ? cititori
Sebastiaan Lemmens, noul general manager OLX

OLX l-a numit pe Sebastiaan Lemmens în funcția de General Manager (OLX România, Portugalia, Bulgaria, Bosnia) începând cu luna februarie a acestui an.

După mai bine de 8 ani în OLX Group, fostul general manager al OLX, Cristina Gheorghițoiu, schimbă direcția profesională și devine Coach, după absolvirea cursurilor de specialitate la Co-Active Training Institute.

Sebastiaan Lemmens și-a început cariera în calitate de consultant la McKinsey & Company, urmând, apoi, calea dezvoltării profesionale în cadrul Blendle, un start-up din domeniul media care a cunoscut o creștere rapidă la nivel internațional.

Absolvent al Universității de Tehnologie din Delft și titular al unui Master în Inginerie Aerospațială, Sebastiaan Lemmens s-a alăturat în 2017 echipei OLX Portugalia pe poziția de Head of Analytics. Un an mai târziu devine Chief Operations Officer, cu o orientare și responsabilitate în managementul echipelor complexe în zonele de performance marketing, business intelligence, customer support. Dovedind o contribuție semnificativă în procesul de inovare și transformare a experiențelor digitale din platformă, în 2019 preia rolul de Head of OLX Portugalia.

„Următorii ani vor fi extrem de interesanți pentru noi, ca regiune. Ne așteptăm ca numărul celor care cumpără și vând în online să crească din ce în ce mai mult, atât de partea consumatorilor, cât și a business-urilor. OLX joacă, cu siguranță, un rol major în consolidarea pieței în această direcție și în menținerea unui trend crescător. Angajamentul nostru rămâne acela de a investi consecvent în crearea unor experiențe online adecvate, accesibile și în lansarea unor noi instrumente de ajutor pentru business-urile care au nevoie să vândă mai mult în online, să recruteze mai rapid sau să își găsească mai ușor clienții. Lucrând la dezvoltarea continuă a mai multor piețe, vom reuși să accelerăm îndeplinirea acestor obiective prin susținerea permanentă a echipelor noastre regionale”, a declarat Sebastiaan Lemmens, General Manager OLX.

Cristina Gheorghițoiu s-a alăturat, în 2012, conducerii Mercador, o platformă de anunțuri plasată la vremea respectivă într-o poziție de challenger, pe o piață competitivă. În 2014, Mercador a trecut  printr-un proces de rebranding și a devenit OLX. Cristina Gheorghițoiu a gestionat această tranziție complicată, a dus brandul în poziție de leadership și a reușit să obțină creșteri continue de business, transformând OLX în cel mai cunoscut brand de anunțuri online din România.