Sebastian Bodu: „Domnule Cioloș, nu este nicio legătură între desființarea SIIJ și cozile de la granița de vest a României”

Dacian Cioloş a vorbit, luni, despre faptul că există o legătură între desfiinţarea SIIJ şi cozile de la frontiera româno-ungară, în ultimii ani, de fiecare dată de Paşte şi de Crăciun. Sebastian Bodu, fost europarlamentar și fost președinte al ANAF, a comentat declarația lui Dacian Cioloș.

România are posibilitatea să intre în Spaţiul Schengen dacă finalizează reformele în justiţie. Elementul-cheie este desfiinţarea SIIJ. Ăsta este motivul pentru care USR a insistat atât de mult, cât am fost la guvernare, cu desfiinţarea SIIJ: există o fereastră de oportunitate în perioada imediat următoare, cel mai probabil în primăvară, pentru aderarea la Spaţiul Schengen a unui nou grup de ţări şi ştim că Croaţia e în linie dreaptă”, a spus preşedintele USR.

„Domnule Cioloș, nu este nicio legătură între desființarea SIIJ și cozile din zilele acestea de la granița de vest a României. Acestea sunt cauzate de numărul mare de români întorși acasă pentru a petrece Crăciunul, suprapus peste măsurile anti Covid ale autorităților române. Deci nu Schengenul in care noi cică nu am intra din motive de SIIJ cauzează aceste cozi. In primul rând, chiar regulile Schengen au suferit modificări in pandemie, statele membre ale zonei putând institui (ca măsură ultimă) controale la frontieră. In al doilea rând, cei care aglomerează frontiera noastră sunt românii care nu au certificat verde, nu au dovada trecerii prin boală și nici test Covid. Și care trebuie deci să intre direct in carantină (măsuri pe care USR le susține 120%).

Vă las in comentariu un link cu privire la actualele reguli de control al frontierei europene, că am impresia că lucrați la (fost) CAP Ciorogârla, ca inginer agronom, nu la Parlamentul European (eram ironic, agronom ati lucrat doar la Camera Agricolă Cluj-Napoca, angajat de Gh. Funar in al cărui partid intraseți la acel moment).

Sau, de fapt, acuzele Dvs. sunt din categoria “afirm orice, critic să fie”, după cum ne-ați obișnuit. Precum in cazul pensiilor speciale a căror desființare o susțineți… din postura de viitor beneficiar de pensii speciale (două, mai exact, una de la Comisia Europeană, ca fost comisar, si a doua de la Parlamentul European, ca viitor fost eurodeputat)”, a spus Sebastian Bodu, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...