Sebastian Burduja anunţă că va vota împotriva măririi indemnizaţiilor demnitarilor

Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, preşedinte al PNL Sector 1, a declarat, joi, că va vota în Camera Deputaţilor împotriva proiectului de lege prin care sunt majorate salariile demnitarilor.

“Eu voi vota împotrivă, în calitatea mea de deputat, şi cred că nu este în regulă ca într-o situaţie economică dificilă, într-o situaţie regională cu impredictibilitate mare, politicienii să se premieze. (…) Sigur că în raport cu alte state europene – discutam recent cu omologul meu din Cipru, o ţară mai mică din UE, cred că are salariul lunar de cinci ori mai mare ca al meu la nivel de ministru, dar nu asta contează. Nu este oportună, din punctul meu de vedere, această iniţiativă, şi eu voi vota împotrivă”, a afirmat Burduja, la Digi 24.

El a precizat că nu a existat o întâlnire în PNL pe acest subiect.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 92 de voturi “pentru”, 22 “împotrivă” şi patru abţineri, un proiect legislativ prin care demnitarii şi aleşii locali urmează să primească indemnizaţii mărite.

Potrivit senatorilor UDMR Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, autorii amendamentul admis la comisia de specialitate şi adoptat în plen, scopul urmărit este de “eliminare ai inechităţilor existente în acest moment”.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect de lege.

1 COMENTARIU

  1. Și ce sa facă ma retardule ??? Sa facă șpagă ??? Mare idiot ești .. parlamentarii dacă ar putea traii doar din salarii ar face grav foamea .. dar tu coruptule după ce a furat tactu’ Marinel juma de Raiffaisen normal ca n ai nevoie de banii cinstiti .. Mare javra este bă laba trista

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...