Sebastian Burduja, despre hidrocentrala Tarnița: „Am făcut un nou pas important”

Publicat: 19 iun. 2024, 22:33, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Sebastian Burduja, despre hidrocentrala Tarnița:
Sebastian Burduja, despre hidrocentrala Tarnița: "Am făcut un nou pas important"

Sebastian Burduja a anunțat un nou progres important în direcția realizării proiectului hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarnița – Lăpuștești, pe care îl consideră proiectul său de suflet, descriindu-l drept cel mai important proiect energetic al României.

Burduja, despre evoluția hidrocentralei Tarnița

În cadrul licitației publice, două companii au depus oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnico-economice necesare pentru acest proiect.

După ani de incertitudine, Burduja a evidențiat că depunerea ofertelor pentru studiul de fezabilitate reprezintă un pas înainte cert în direcția finalizării acestui proiect strategic.

El a subliniat importanța vitală a proiectului hidrocentralei Tarnița – Lăpuștești pentru infrastructura energetică a României, menționând că această investiție va spori securitatea energetică a țării și competitivitatea României pe piața europeană de energie. Proiectul este descris ca o mare „baterie verde”, necesară în contextul creșterii capacității de producție intermitentă de energie curată, cum ar fi cea solară și eoliană.

Burduja a explicat că o rețea energetică mai sigură va conduce la facturi mai predictibile și mai accesibile pentru familiile din România. De asemenea, dezvoltarea acestui proiect va crea noi locuri de muncă și va stimula economia locală, aducând beneficii directe comunităților din jurul hidrocentralei.

Echipa SAPE va evalua cu atenție ofertele primite pentru a respecta cerințele legale și pentru a avansa cu succes acest proiect. Burduja a subliniat că depunerea ofertelor pentru studiul de fezabilitate este doar primul pas, dar unul esențial în realizarea proiectului.

„Am făcut un nou pas important în direcția realizării proiectului hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarnița – Lăpuștești. Și da, este proiectul meu de suflet, pentru ca e cel mai important proiect energetic al României.

În cadrul licitației publice, două companii au depus oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnico-economice pentru Tarnița – Lăpuștești.

După ani de incertitudine, depunerea ofertelor pentru studiul de fezabilitate reprezintă un pas înainte cert în direcția finalizării acestui proiect strategic.

Proiectul hidrocentralei Tarnița – Lăpuștești este vital pentru infrastructura energetică a României. Această investiție va crește securitatea energetică a țării și competitivitatea României pe piața europeană de energie. Și ne va da energie sigură, la un preț corect. E ca o mare “baterie verde” și avem tot mai mare nevoie de ea, pe măsură ce crește capacitatea de producție intermitentă de energie curată (solar și eolian)”, a declarat Sebastian Burduja, într-un comunicat al Ministerului Energiei.