Secretar de stat în Ministerul Muncii: Inpectorii ITM au verificat 576 de staţii de distribuţie de carburanţi şi au aplicat amenzi de 383.300 lei

Secretar de stat at Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale Cristian Vasilcoiu a anunţat că inspectorii de muncă au verificat, până în prezent, 576 de staţii de distribuţie a carburanţilor, cu un număr total de 9.931 de angajaţi şi au acordat 91 de amenzi în valoare de 383.300 lei.

 „Inspectorii de muncă au verificat, până în prezent, 576 de staţii peco, cu un număr total de 9.931 de angajaţi şi au acordat 91 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 383.300 lei. Au fost descoperite şi două cazuri de muncă la negru, doi angajaţi care nu aveau contracte de muncă!”, a scris Cristian Vasilcoiu, sâmbătă pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a prezentat, vineri, rezultatelor controalelor, în urma majorării de preţuri la carburanţi, de miercuri, care a provocat cozi la benzinării. Astfel, s-au dat amenzi de 950.000 de lei şi o companie a fost amendată cu 100.000 de lei, amenda maximă care poate fi dată de ANPC. ANAF a aplicat 6 amenzi contravenţionale, în sumă de 140.000 de lei.

Astfel, ANPC, la nivel naţional, până vineri a finalizat verificările la peste 90 de staţii de distribuţie, la care se adaugă şi sediul central al unei companii, care are în coordonare 215 staţii, în total, iar nivelul amenzilor contravenţionale aplicate până acum se ridică la 950.000 de lei.

Pe lângâ aceste amenzi contravenţionale, au fost date şi 10 avertismente, trei măsuri complementare de oprire a prestării de servicii, două propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte şi 4 decizii de încetare a practicilor comericiale incorecte, la care se adaugă ordinul preşedintelui ANPC, de încetare a practicilor comerciale incorecte, adresată unei companii care a fost şi amendată în acest sens, cu cea mai mare amendă pe care ANPC o poate da, de 100.000 de lei.

ANAF a aplicat şase amenzi contravenţionale, în sumă de 140.000 de lei, la care se adaugă măsura confiscării, pentru suma de 1.250 de lei şi suspendarea pentru 30 de zile, în cazul unui punct de lucru.

„Pe fondul dispoziţiilor din cadrul MAI, au fost efectuate controale ale ISU, pentru a verifica modul în care funcţionează staţiile de carburanţi şi cum sunt comercializate aceste substanţe. Până astăzi, la ora 10.00, erau verificate 810 staţii de alimentare şi au foat aplicate 672 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 750.000 de lei”, a spus Dan Cărbunaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...