Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, efectuează o vizită în Ucraina

Publicat: 22 aug. 2021, 08:30, de Roxana Roseti, în ACTUALITATE , ? cititori
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, efectuează o vizită în Ucraina
mircea geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va efectua o vizită la Kiev pe 23 şi 24 august, prilej cu care va asista la ceremoniile de marcare a 30 de ani de independenţă a Ucrainei, informează un comunicat al Alianţei Nord-Atlantice.

Pe 23 august, secretarul general adjunct al Alianţei va participa la Summitul Inaugural al Platformei Crimeea, urmând să aibă intervenţii în cadrul sesiunii inaugurale şi la panelul de discuţii „Ameninţări în regiunea Mării Azov şi Mării Negre ca provocare de securitate internaţională: consolidarea eforturilor şi modalităţi de de-ocupare”. Pe 24 august, oficialul NATO va asista la ceremoniile prilejuite de a 30-a aniversare a independenţei Ucrainei.

Care este programul vizitei

Pe parcursul vizitei, Mircea Geoană va avea întâlniri bilaterale cu preşedintele Radei Supreme (parlamentul Ucrainei), Dmitro Razumkov, cu vicepremierul pentru integrare euroatlantică, Olha Stefanişnia, cu vicepremierul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei, Oleksii Reznikov.

Agenda vizitei mai cuprinde întrevederi cu secretarul Consiliului pentru apărare şi securitate naţională, Oleksii Danilov, cu şeful comitetului parlamentar pentru afaceri externe şi cooperare interparlamentară, Oleksandr Merejko, şi cu adjunctul şefului Comitetului pentru informaţii, apărare şi securitate naţională, Mariana Bezuhla, mai precizează comunicatul Alianţei