Secțiile ATI ale spitalelor Județean de Urgență Suceava și Municipal Rădăuți nu mai au paturi libere

Secţiile ATI ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi Spitalului Municipal Rădăuţi nu mai au paturi libere pentru bolnavii de COVID-19, informează Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, la SJU Suceava sunt internaţi 53 de pacienţi cu forme severe şi grave de boală, iar la unitatea medicală din Rădăuţi – şase pacienţi cu forme grave de COVID-19 şi doi în stare critică.

Prefectura Suceava precizează că din totalul celor 526 pacienţi internaţi în SJU, 148 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19, zece sunt în zona tampon şi 368 pacienţi sunt cu afecţiuni non-COVID.

Dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, doi prezintă forme uşoare, 93 au forme medii ale bolii, 35 prezintă forme severe, iar 18 cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, nouă fiind ventilaţi non – invaziv şi cinci intubaţi.

SJU Suceava dispune, la această dată, de 368 paturi libere, dintre care 48 pentru pacienţi cu COVID-19, are 18 ventilatoare, patru fiind destinate patologiei COVID-19.

Situația gravă și la Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi 21 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 11 cu forme grave, la Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt 27 de pacienţi cu COVID-19, dintre care zece cu forme grave şi niciun pat liber pentru această patologie.

Totodată, la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi 17 pacienţi cu COVID-19, iar la Spitalul Boli Cronice Siret şapte.

Numărul total de persoane testate în judeţ, până în prezent, este de 176.901, în ultimele 24 de ore fiind testate 903 de persoane.

La momentul actual, în judeţul Suceava sunt 784 cazuri de infecţie cu noul coronavirus în evoluţie. La nivelul judeţului Suceava se înregistrează un număr de 20.729 de persoane declarate vindecate.

Totalul persoanelor vaccinate în judeţul Suceava este de 46.601, dintre care 23.410 de persoane cu rapel. Judeţul Suceava are o populaţie de aproximativ 635.000 de locuitori. 

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui sa ne îndreptăm toată atenția și sa privim mai clar către proiectul „Suport umanitar COVID-19″ De de sa nu vorbim cu voce tare despre; cadrul proiectului ADRA „Suport umanitar COVID-19” care se încadrează în domeniul de expertiză” „Asistența victimelor dezastrelor naturale” , 73.511 persoane din familii vulnerabile au primit produse alimentare și de igienă, medicamente sau echipament de protecție, asistență socială, consiliere psihologică și asistență la adăpost. „Suport umanitar COVID-19” se concentrează pe a ajuta oamenii să facă față nevoilor de supraviețuire ale tuturor regiunilor din România: Muntenia, Dobrogea, Moldova, Bucovina, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Banat și Crișana.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...