Sectorul 6 vrea să majoreze cu până la 500% impozitele pentru terenuri sau clădiri neîngrijite

Consiliul Local al Sectorului 6 ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite .

Proiectul prevede că se aprobă Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilanul Sectorului 6. Majorarea impozitului poate fi cu 100%, 200%, 300%, 400% sau cu 500%, în funcţie de starea clădirii sau a terenului, care va fi evaluată de către organul de control, pe baza unui punctaj.

Potrivit Regulamentului, fac excepţie de la majorarea impozitului clădirile/terenurile neîngrijite pentru care proprietarii deţin autorizaţie de construire/desfiinţare valabilă, în vederea construirii/renovării/demolării/amenajării terenului şi au anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 este abilitată să efectueze verificări pe raza sectorului şi să întocmească fişa de evaluare și note de constatare, care va fi însoţită în mod obligatoriu de schiţe foto care să ateste starea clădirii/terenului la data inspecţiei.

După identificarea şi evaluarea clădirii/terenului neîngrijite/neîngrijit, prin grija Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 proprietarul va fi somat până în data de 30 aprilie a fiecărui an fiscal în care s-a constatat starea clădirii/terenului, după caz, să efectueze lucrările de întreţinere/îngrijire necesare până la data de 15 noiembrie şi să menţină în continuare clădirea/terenul în stare de întreţinere/îngrijire.

Dacă pe parcursul anului respectiv proprietarul clădirii/terenului s-a conformat somaţiei, se încheie proces-verbal de conformitate.

Dacă proprietarul a obţinut autorizaţie de construire/demolare etc şi a anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor, termenul de remediere a deficienţelor constatate se prelungeşte conform duratei de execuţie a lucrărilor, conform autorizaţiei de construire sau până la data încheierii procesului verbal de recepţie în condiţiile legii, după caz.

Cotele de majorare a impozitului se stabilesc conform hotărârii de Consiliu Local privind stabilirea nivelului valorilor începând/pentru anul următor, mai prevede Regulamentul.

1 COMENTARIU

  1. Românul second hand”
    Ce contribuție financiara a avut întrecut si prezent statul român in fata acestor proprietari ?
    Ce drept are statul pentru impozitarea si sancționarea proprietarului ?
    Ne întrebam cu toții cum poate sa-și cârmuiască financiar fondurile, acel proprietar cu un venit minim garantat pe economie ?
    Cunoaștem cu toții ca 60% din acel venit minim pe economie îl arunca pe coșul zilnic pentru o alimentație proasta si toxica?
    35% din buzunarul găurit al românului sunt alocate pe alte taxe si impozite iar restul fondului financiar se îndreaptă catre îmbrăcăminte si sănătate.
    Ne întrebam cu toții de ce minunatul român a ajuns un om jegos si urat mirositor si lipsit de dinți in a sa gura ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...