Ședință CNSU: Se impun noi restricții? Ce spune premierul Orban

Luni are loc o nouă ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență în care ar putea fi adoptate noi reguli și măsuri restrictive.

Premierul Orban a declarat, înainte de ședința CNSU, că în primul rând va fi actualizată lista roșie a țărilor în care dacă călătorești ești obligat să stai în carantină la revenirea în România.

„Obiectivul nostru este de a opri creșterea numurului de infectări zilnice. De aceea luăm măsuri odată cu creșterea cazurilor. Astăzi este ședința CNSU care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire”, a declarat premierul, după ședința conducerii PNL.

Prefectul Capitalei a sesizat faptul că o nouă restricție care ar putea fi luată este închiderea parcurilor pe timp de noapte. Astfel, o altă măsură care ar putea fi disputată în ședința CNSU de astăzi ar fi aceasta.

„S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...