Ședință de urgență în vederea suplimentării paturilor la ATI

Premirul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat s-au adunat astăzi la sediul Ministerului de Interne pentru a discuta pe tema paturilor de la ATI.

În urma creșterii masive a numărului de cazuri de infectări Covid-19 în România, cele mai multe spitale au rămas fără paturi pe secția de terapie intensivă.

Premierul Florin Cîțu a susținut că numărul locurilor de la ATI a scăzut în ultima perioadă, în prezent fiind 1.408 paturi destinate pacienților infectați cu Sars-CoV-2. Pe de altă parte, Vlad Voiculescu a susținut faptul că numărul paturilor se modifică de la o zi la alta, însă acestea sunt mai puține.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că România o să suplimenteze numărul de paturi la ATI. De exemplu, la București s-au suplimentat paturile.

Se lucrează și în restul țării, au fost videoconferințe permanente între Ministerul Sănătății și colegii din țară la care am participat și noi pentru creșterea capacității. La momentul în care s-a făcut ultima analiză acum 10-12 zile erau 1.408 paturi. Acum crește. Vom veni cu încă o actualizare după ce știm că au fost operaționalizate. De la intenția de a crește până la operaționalizare sunt câteva zile”, a declarat șeful DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...