Breaking News: Ședință PNL în Senat pentru schimbarea președintelui. Florin Cîțu va fi schimbat (surse)

Publicat: 28 iun. 2022, 23:58, de Aurel Drăgan, în News
Breaking News: Ședință PNL în Senat pentru schimbarea președintelui. Florin Cîțu va fi schimbat (surse)

Florin Cîțu se pare că nu va mai apuca toamna la președinția Senatului. Colegii din grupul PNL se pregătesc să îl debarce din a doua poziție de stat, cea de Președinte al Senatului României, adică persoana care îl înlocuiește pe Președintele României atunci când acesta este indisponibil sau indisponibilizat.

Conform informațiilor Puterea.ro, grupul PNL de la Senat se va întruni mâine la ora 9.00 dimineață pentru a decide asupra viitorului senatorului Florin Cîțu, iar la ora 12.00 se va decide prin vot îndepărtarea acestuia din funcția de președinte.

În mod normal, Florin Cîțu ar fi trebuit să rămână președintele Senatului cel puțin până la sesiunea din toamnă, numai că toate problemele apărute în ultimele zile legate de modificările fiscale provoacă prea multe disensiuni în coaliția de guvernare.

Diferendele legate de modificarea taxelor și impozitelor și chiar de cuantumul reducerilor pe care guvernul ar trebui să le acorde la combustibili, sunt probleme care ating pe toată lumea, iar opiniile lui Florin Cîțu nu se potrivesc cu cele ale coaliției.

AStfel, creează disensiuni în interiorul coaliției de guvernare, chiar dacă nu mai are nicio poziție de conducere în cadrul PNL. Drept pentru care s-a decis înlăturarea lui de la șefia Senatului, singura funcție importantă care i-a rămas după ce a pierdut toate pozițiile din partid.