Şefa FMI intenţionează să ducă „în jos” previziunile de creştere mondială

Fondul Monetar Internaţional (FMI) intenţionează să revizuiască „în jos” previziunile sale de creştere globală din cauza noii variante Omicron care se răspândeşte în întreaga lume, a afirmat vineri directorul general al instituţiei, Kristalina Georgieva, citată de AFP.

O nouă variantă care s-ar putea răspândi foarte repede ar putea zgudui încrederea şi, în acest sens, vom asista probabil la revizuiri în scădere ale previziunilor noastre din octombrie pentru creşterea globală”, a declarat Kristalina Georgieva în cadrul unei conferinţe Reuters Next. În octombrie, FMI a mai revizuit în scădere previziunile sale de creştere a produsului intern brut global la 5,9% anul acesta, faţă de 6% în iulie, din cauza problemelor logistice şi a vaccinării inegale. Pentru 2022, FMI miza atunci pe o creştere mondială neschimbată la 4,9%.

Pandemia nu s-a terminat nicăieri, până nu va fi eradicată peste tot

Din octombrie, FMI a lăsat deja să se înţeleagă că creşterea ar putea fi mai puţin susţinută decât se aştepta, deoarece blocajele din lanţurile de aprovizionare nu sunt resorbite, provocând un puseu inflaţionist în întreaga lume. „Înainte chiar de apariţia acestei noi variante, ne temeam că relansarea, deşi continuă, îşi poate pierde o parte din elan”, a recunoscut vineri Kristalina Georgieva. Ea a mai subliniat că creşterea celor mai mari două economii ale lumii, Statele Unite şi China, motoarele relansării globale, fusese deja frânată de varianta Delta care s-a răspândit la sfârşitul verii şi toamna. FMI publică de obicei în ianuarie revizuiri ale previziunilor sale din octombrie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu are deocamdată informaţii despre un posibil deces legat de noua variantă Omicron, a indicat un purtător de cuvânt al organizaţiei la Geneva. Dar, ca măsură de precauţie, multe ţări au impus noi restricţii de călătorie. Şi cu o deteriorare aşteptată a încrederii consumatorilor, numeroşi economişti estimează că relansarea economică va încetini. .

Economistul-şef al FMI, Gita Gopinath, insistă de luni de zile: „Pandemia nu s-a terminat nicăieri, până nu va fi eradicată peste tot”.

1 COMENTARIU

  1. Şefa FMI intenţionează să dezvolte Autodisciplina care este una dintre cele mai bune, dacă nu cea mai bună abordare a autoactualizării.

    Mai ales dacă te gândești la ce înseamnă autoactualizarea, care poate fi: Să devii tot ceea ce ești capabil să devii.

    Prietene pentru autoactualizare mai ai nevoie de urmatoarele:
    1. Nevoi de bază — hrană, adăpost, îmbrăcăminte

    2. Nevoia de siguranță — a avea stabilitate și securitate

    3. Nevoile relaționale — simțind dragoste și simțind un sentiment de apartenență

    4. Nevoi de stima — realizare, respect pentru alți oameni, respect de sine

    5. Autorealizarea — atingerea potențialului maxim

    Prietene! Cum o poți implementa în viața ta autorealizarea-autodisciplina?

    Pandemia nu s-a terminat nicăieri. „Kristalina Georgieva|”

    Dacă vrei să creezi un alt început al zilei tale este anul 2025 care trebuie sa fii concentrat imediat ce te trezești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...