Șefa ICR Londra demisă după spectacolul de 1 martie de la sediul institutului (video)

Ce nu a reușit risipa de bani publici, tolerată fără probleme un an de zile,  a reușit spectacolul de 1 martie de la sediul Institutului Cultural Român din Londra: actrița Catinca Maria Nistor (34 de ani), șefa ICR Londra, se află în fața demiterii, după cum a transmis președintele ICR.

Anunțul a fost salutat de liderii USR, care s-au grăbit să-și aroge meritele: „În sfârșit: la presiunea USR și a societății civile, președintele ICR a semnat revocarea Catincăi Nistor din funcția de director la ICR Londra. Trebuie să acționeze mai departe: să transparentizeze deciziile instituției, să revoce și celelalte numiri dezastruoase și apoi să își dea și el demisia: a ruinat o instituție. ICR poate avea un viitor mai bun, dacă va fi condus de către profesioniști”, a postat joi Iulian Bulai, deputat USR.

Liviu Sebastian Jicman, președintele Institutului Cultural Român (ICR), a trimis, miercuri, 8 martie, către Ministerul Culturii și Ministerul Afacerilor Externe o cerere de revocare din funcție a șefei ICR Londra.

Despre actrița Catinca Maria Nistor, Libertatea a scris în noiembrie 2022 că a refuzat o locuință gratuită și a închiriat în aprilie un apartament pentru care statul român plătește lunar 6.500 de lire sterline.

Demitere pe ritm de karaoke

Ce nu a reușit risipa de bani publici pare să fi reușit scandalul creat de 1 martie, când ICR Londra a organizat o serată cu ocazia Mărțișorului.

A fost momentul în care șefa ICR Londra a ținut să iasă în evidență, chinuind „Mociriță cu trifoi” la nivel de karaoke.

„ICR în trecut era foarte activ şi pentru noi, pentru comunitate, contează foarte mult pentru că ICR e practic singurul instrument de promovare a imaginii României. În ultima perioadă, e din ce în ce mai rău, iar asta a culminat parcă cu tot ceea ce s-a întâmplat aseară și ceea ce sperăm noi să nu mai vedem niciodată”, a spus Cristian Stîncatu, reprezentant ONG români UK pentru Digi FM.

Controversele nu au ocolit-o pe Nistor nici înainte de a ajunge la ICR Londra: în 2020 a asigurat conducerea interimară a Teatrului Bulandra din București și a fost demisă după un an, în urma unui protest public al actorilor.

Noua conducere a instituției a dat-o în judecată sub acuzația că și-ar fi atribuit sume de bani necuvenite. În primă instanță, în septembrie 2021, Tribunalul București a decis să anuleze contractele încheiate pe drepturi de autor și a obligat-o să returneze teatrului aproape 7.000 de euro.

Decizia nu este definitivă, Nistor făcând recurs.

5 COMENTARII

  1. Este o femeie foarte frumoasa, voi nu știți să iertați nimic? Fiți mai toleranți, sunt sigur că e mai buna decât altii, poate că a greșit dar se poate revanșa. Criticați mai bine guvernul asta de 2 bani care își bate joc de oameni. Își acoperă neputinta și prostia cu diverse subiecte zilnice.

    • Talentul artistic este una, interesul pentru reprezentarea culturii românești este alta. Ea a ajuns pe postul asta prin jocuri si aranjamente politice, asta nu are nici o legătură cu românii, are legătură cu „cangrena, cancerul politic” care a infestat in totalitate instituțiile statului român, de la apărare si ordine publică până la sănătate, învățământ, cultură etc. Tipa asta este exact elementul parvenitismului politic, „o” Dinu Păturică modern, fără nici un talent pentru atribuțiile acestuia post, ZERO, dar plătită gras din banii unui popor prostit in permanență de jagardelele politice !. In rest, are opțiuni suficiente pentru „talentul actoricesc” daca … il are, succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...