Șefii ne vor înapoi la birou. Munca de acasă nu ar trebui să continue pentru mult timp

Unele dintre cele mai puternice voci din lumea corporațiilor se unesc pentru a-i readuce pe angajați în birouri.

Pe măsură ce populațiile se vaccinează și multe țări se pregătesc pentru o revenire la normalitate, companiile care au fost forțate să încheie acorduri de muncă la distanță în ultimul an se confruntă acum cu o decizie complicată. Ar trebui șefii să-i lase pe angajați să rămână acasă, să-i aducă pe toți înapoi la birou sau să găsească o soluție între ele?

Potrivit BBC, întreprinderile răspund în moduri diferite. Unii s-au grăbit să anunțe o lume complet nouă a muncii, iar alții, precum gigantul tehnologic Facebook, optează pentru un model „hibrid”, oferind o mai mare flexibilitate și independență angajaților.

Cu toate acestea, unii angajatori, în special în industria financiară, sugerează că rolul pe termen lung al muncii la distanță a fost supraevaluat și că biroul va continua să servească drept centru important. 

Nu este un nou lucru normal”, a declarat David Solomon, CEO al Goldman Sachs, la o conferință a Credit Suisse Group AG din februarie.

Este o aberație pe care o vom corecta cât mai repede posibil” a adăugat Jes Staley, director executiv al Barclays, exprimând sentimente similare, descriind munca la distanță ca o măsură pe termen scurt, care nu ar trebui să dureze.

Astfel, lumea muncii post-pandemice rămâne în aer, în ciuda presupunerilor unor angajați că viața de birou s-a schimbat pentru totdeauna. 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole